انیمیشن
هنر حرکت بخشیدن به اشیای بیجان را انیمیشن(Animation) گویند. انیمیشن نوعی انگیزش هنری به حساب می آید که خیلی پیش از صنعت فیلم شکل گرفت.اولین انیماتور در تاریخ انیمیشن“Pygmalion” از اسطوره های رومی و یونانی بود، مجسمه سازی که پیکر زنی را آنچنان هنرمندانه و باظرافت ساخت که خود عاشق آن شد و از «ونوس» الهه زیبایی (ستاره زهره) تمنا می کرد که به آن جان ببخشد.
انیمیشن به عنوان هنر-صنعت، یکی از دریچه های مهم برقراری ارتباط با دنیای معاصر و منظری برای نمایش هنر و فرهنگ ملی هر کشور است. این صنعت یکی از شاخههای صنایع خلاق است که در جهان به سرعت درحال رشد است. علاوه بر سودآوری و درآمدزایی بالای این صنعت، تاثیرگذاری فرهنگی و اعتقادی نیز داشته و از آنجا که کودکان و نوجوانان طیف وسیعی از مخاطبانش را تشکیل میدهند، انیمیشن در تربیت نسل آینده نیز بسیار تاثیر خواهد داشت.
با بررسی آمار مشخص می شود که ۵۰ فيلم پرفروش تاريخ جهان، کاملاً انیمیشن بوده و تقريباً در ۸۵ درصد ديگر از انیمیشن و جلوههاي ويژه استفاده شده است.
این صنعت به عنوان یکی از زیر مجموعه های کلان صنعت سینما، بی شک از مهم ترین و سودآورترین صنایع هنری شناخته می شود. با پیشرفت فناوری و مصنوعات دست بشر و ورود به دنیای دیجیتال، چنان چشم اندازی فرا روی این هنر صنعت قرار گرفته است که نمی توان هیچ حد و مرزی برای آن در نظر گرفت. البته باید توجه داشت که از تولید انبوه سرگرمی، بدون پشتوانه قدرتمندی از هنرمندان چیره دست و اندیشمند، آثار پرطرفدار و سودآور حاصل نمی شود؛ از آن سو نیز،این هنر بدون بستر صنعتی مناسب، به تولید گاه و بی گاه آثار هنری منحصر خواهد شد و هیچ گاه در حد هنر-صنعتی قدرتمند، سودآور و تاثیرگذار نخواهد شد.
انیمیشنها کاربرد های گوناگونی دارند، از قبیل: تیزر های تبلیغاتی، برنامه های علمی آموزشی، جلوه های ویژه، ساخت انیمیشنها برای سرگرمی کودکان و نوجوانان، ساخت محیط های شبیه سازی شدهﻯ واقعی، ساخت بازی های کامپیوتری و… .
