بازی و سرگرمی

وضعیت تولید انیمیشن در سطح بین‌الملل

صنعت انیمیشن

با پیشرفت سریع فناوری و به موازات افزایش تقاضا برای تماشای برنامه ­های تلویزیونی، تقاضا برای برنامه ­های سرگرم‌کننده در قالب انیمیشن نیز افزایش یافته است. هم‌چنین، روند توسعۀ گسترۀ سنی مخاطبان انیمیشن نیز در حال تداوم است، بدین معنی که پیش از این بیش‌تر انیمیشن ­ها با هدف کودکان زیر ۹ سال ساخته می­ شد؛ اما در سال­ های اخیر، استودیوها ساخت سریال ­های انیمیشنی برای نوجوان‌ها، بزرگ‌سالان و همۀ خانواده را در پیش گرفته ­اند.

بر اساس گزارش ارائه شده توسط مؤسسۀ تحقیقات بازار «دیجیتال وکتور»، اندازۀ بازار جهانی انیمشین در سال ۲۰۱۳ به رقم ۲۲۲ میلیارد دلار رسید. کشورهای اصلی تولیدکنندۀ انیمیشن در این بازار عبارتند از امریکا، کانادا، ژاپن، چین، فرانسه، انگلستان، کرۀ‌‌جنوبی و آلمان. بسیاری از بخش­های صنعت انیمیشن با متوسط نرخ سالانۀ ۷% رشد کرده ­اند. در حال حاضر، این صنعت به‌طور عمده تحت سیطرۀ استودیوهای چندملیتی بزرگ و کمپانی­ های پخش تلویزیونی و کانا های کابلی است. آن‌ها در فعالیت­های متعددی از پیش­ تولید تا توزیع انیمیشن، فعال بوده و علاوه بر این از منابع جدید درآمدی صنعت؛ مثل فروش دی.وی.دی و حقوق مالکیت نیز بهره­ مند می­ شوند. استودیوهای چندملیتی نیز به شکل ­های مختلفی اقدام به تشکیل سرمایه ­گذاری­های مشترک با شرکای جهانی خود در مراحل مختلف تولید یک انیمیشن نموده ­اند. این رویه باعث شده تا همکاری در تولید به روندی معمول در صنعت تبدیل شده و جریان‌های سرمایه از هالیوود به دیگر کشورها و برعکس شکل بگیرد. با رواج این ساختار، استودیوهای انیمیشن در چین و هند به دلیل زیرساخت­ های فنی و مقرون به صرفه بودن نیروی کار در آن‌ها، تبدیل به شرکای جذاب و پرطرفدار برای استودیوهای اروپایی، ژاپنی و امریکایی شدند.  فرایند پیش ­تولید شامل طراحی سناریو و شخصیت‌ها و استوری­بورد کامل داستان، در استودیوهای اصلی انجام شده و فرایند تولید فریم ­های اصلی انیمیشن، که بخش اصلی هزینۀ نیروی انسانی را در بر می­ گیرد، به کشورهایی با نیروی کار ارزان­تر که دارای زیرساخت­ های لازم برای تولید انیمیشن با کیفیت موردنظر هستند برون‌سپاری می ­شود.

پراکندگی استودیوهای تولید در مناطق مختلف دنیا وضعیت نسبتاً همگنی دارد. امریکای شمالی با ۲۱۰۰ استودیو در حدود ۳۲ درصد استودیوهای جهان را در اختیار دارد و پس از آن آسیا با ۱۸۷۰ استودیو، در حدود ۲۹ درصد استودیوهای جهان را در خود جای داده است. در جایگاه سوم، اروپا با ۱۶۸۰ استودیو، ۲۶ درصد استودیوهای تولید انیمیشن دنیا را در اختیار دارد و بقیۀ استودیوها در مناطق دیگری از جمله امریکای جنوبی و استرالیا واقع شده ­اند . 

تولید انیمیشن

 سهم مناطق مختلف دنیا از استودیوهای انیمشن 

 

یکی از مهم‌ترین روندهای مشاهده شده در حوزۀ تولید انیمیشن در سال­های اخیر در میان تولیدکنندگان عمده، افزایش میزان برون‌سپاری تولید توسط استودیوهای امریکای شمالی و اروپاست. این برون‌سپاری‌ها عموماً به استودیوهای واقع در کشورهای آسیای جنوب شرقی مثل تایوان و اندونزی و ویتنام انجام می‌شود.

 

برای دیدگاه ها کلیک کنید

جوابی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین مطالب

بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of callback_bufer (1) in /home/eghtesad/mag.eghtesadefarhang.ir/wp-includes/functions.php on line 3786

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of callback_bufer (1) in /home/eghtesad/mag.eghtesadefarhang.ir/wp-includes/functions.php on line 3786