مقدمه
صنعت بازی موبایلی از جمله صنعتهای پرهیجانی است که کوچک و بزرگ نمیشناسد و همه را به خود جلب میکند. با گسترش استفاده از تلفن همراه، این اشتیاق در میان مخاطبان ایرانی هم زیاد شده و از طرف دیگر تعداد بازیگران صنعت بازیهای موبایلی در ایران هم رو به افزایش است که منجر به گرمتر شدن هرچه بیشتر این بازار شده است.
استودیو بازیسازی باران رویا یا Dreamrain یکی از پیشتازان و شناختهشدههای صنعت بازی موبایلی وطنی است که با ارائه بازی سلحشوران بر سر زبانها افتاده و هماکنون نیز بازی جدید خود را با نام هزارداستان شهزاد در کافه بازار لانچ کرده است.
مجموعه باران رویا با سرمایه شخصی حدود ۱۵۰ میلیون تومان کار را شروع کرده و تاکنون سرمایهگذار نداشتهاند. در سال گذشته موفق شدند به جمع ۳۰۰۰ شرکت دانشبنیان در ایران بپیوندند.
تیم تولید کننده این بازی از سال ۹۳ کار خود را با سریالهای تحت وب انیمیشنی شروع کردند و سریالی را با عنوان لولو برای انتشار در خارج از کشور ساختند. این سریال بسیار جذاب بود و همانند سریالهای تام و جری بیکلام، فانتزی و موزیکال بود، ولی در میانه راه به دلیل کمبود منابع مالی و عدم جذب سرمایه، موفق به پیشبرد و توسعه کامل پروژه نشدند.
پس از آن تجربه ناموفق، سعی به تولید بازی موبایلی به نام ماشین جنگی گرفتند، این بازی به نوعی اولین بازی real-time ایرانی به حساب میآمد که ۶ نفر همزمان میتوانستند با هم مبارزه کنند. قبل از انتشار بازی در شبکههای اجتماعی، طرفداران زیادی کسب کرد ولی پس از انتشار به دلیل اینکه پلن های مالی درستی برای درآمدزایی بازی طراحی نکرده بودند، با شکست مواجه شدند.
ولی تیم آنها ناامید نشده و دانش خود را در زمینه تجاری سازی و مدل های درآمدی بازی افزایش داده و با تولید بازی موبایلی سلحشوران که با محوریت اساطیر ایرانی بود استقبال بی نظیری از آن شد و توانست درآمد بالایی را نیز کسب نماید.
به واسطه این بازی تبلیغات مختلفی در شبکه های اجتماعی و سایت ها درباره آنها به راه افتاد و پس از آن بازی موبایلی نجات قلعه را طراحی کردند که آن هم با موفقیتهای خوبی روبهرو شد و جدیدا در آبان ماه سال گذشته (۹۷) نیز از بازی هزارداستان شهزاد رونمایی شد و با اینکه مدت زمان کمی از لانچ آن میگذرد، با استقبال خوبی روبهرو شده است.
بازی موبایلی هزارداستان شهزاد
بازی هزارداستان شهزاد یک بازی است که در آن تلاش شده فرهنگ کتابخوانی رواج داده شود. بازی شهزاد یک بازی کلمات است که کاربر در کنار اینکه جدول حل میکند، میتواند به فصلهای مختلف داستانهای هزار و یک شب دسترسی داشته باشد.
«چیزی که بازی شهزاد را از بازیهای مشابه کلمات متمایز کرده، این است که کاربر با حل جدول به کاملشدن داستانهای هزار و یک شب میپردازد تا شهزاد بتواند داستانهایی را هر شب برای شهریار قصه بخواند و به نوعی فرهنگ کتابخوانی ترویج داده میشود و ما بازخوردهای مثبتی از کاربران داشتهایم که به واسطه این بازی بعد از سالها کتاب خواندهاند.»
مدل درآمدی در بازی شهزاد بیشتر از تبلیغات درونبرنامهای آن است.
بزرگترین مشکلی که از نظر تولیدکنندگان این بازی وجود دارد، بلاتکلیفی شرایط اقتصادی و اتفاقاتی است که در اکوسیستم استارتآپی میافتد و اینکه نمیتوان آینده را پیشبینی کرد که این موارد باعث میشود عوامل تیم نسبت به کار دلسرد شوند، چون طبق توافقات و پیشبینیهایی که داشتهاند از نظر درآمدی رضایتمندی برایشان حاصل نمیشود.
