بازنمایی دیپلماسی رسانه ای آمریکا در صنایع فرهنگی دیجیتال
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، جلسه دفاع رساله دکتری رشته علوم ارتباطات با عنوان «بازنمایی دیپلماسی رسانه ای آمریکا در صنایع فرهنگی دیجیتال با مطالعه موردی این پایان نامه، بازی “ندای وظیفه” » عصر امروز در دانشکده مدیریت و علوم انسانی واحد تهران شمال برگزار شد.
این پژوهش نخستین پژوهش ایرانی در زمینه بازنمایی دیپلماسی رسانه ای آمریکا در صنعت بازی به شمار می رود که به تولید اولین نظریه و مدل علمی داخلی و بین المللی در این زمینه منجر شده است. این پژوهش توسط «فرزانه شریفی» با راهنمایی «دکتر اکبر نصر اللهی» با محوریت دیپلماسی بازی (Game Diplomacy) طراحی و تدوین شده است.
فرزانه شریفی دانشجوی دکتری علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در ابتدا گفت: من در این پژوهش به صورت هدفمند یک بازی از آمریکا را انتخاب کردم. به طور کلی بازی ها یکی از ابزارهای دیپلماتیک کشورهای خارجی هستند که می توانند رویداد ها را شبیه سازی کنند. این بازی های نظامی با مضمون سیاسی رابطه مستقیم با نهادهای نظامی آمریکا را نشان می دهد.
وی ادامه داد: بازی ندای وظیفه نمایانگر سیاست های جنگ های آمریکا است، ژانر اکشن دارد، بر اساس شخص تیرانداز پیش می رود. میزان فروش این بازی به میلیاردها دلار می رسد. کارگردان بازی در اندیشکده شورای آتلانتیک بوده است،در این بازی توجه ویژه ای به وقوع بازی درون کشورهای اسلامی و خاورمیانه شده است.
دانشجوی دکتری علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال گفت: بر اساس آمار، ۲٫۲ میلیارد بازیکن این بازی تا پایان سال ۲۰۱۴ در جهان وجود داشتند، این آمار در کشورمان تا پایان سال ۹۶، به ۲٫۸ میلیون نفر رسید.
وی اضافه کرد: مهم ترین هدف پژوهش شناخت بازنمایی دیپلماسی رسانه ای آمریکا در صنعت بازی دیجیتال ندای وظیفه بوده است. این پژوهش به صورت بنیادی با فلسفه تفسیرگرایی و هدف اکتشافی -توصیفی صورت گرفته است.
شریفی اظهار داشت: ۴ بازی بررسی شده دارای ۷۲ مرحله است که بیش از ۷۰ ساعت زمان برای آن صرف شده است.
وی بیان کرد: پس از تحلیل داده ها به نتایج و مواردی مانند سلطه، ملی گرایی، خشونت، قدرت، فناوری گرایی و غیره رسیدم که از جمله برجسته ترین مقوله های اصلی این پژوهش بودند.
شریفی ادامه داد: می توان گفت هدف اصلی بازی سوء بازنمایی، سلطه و بازنمایی است که طراح در این بازی از موضوعاتی مانند خشونت، فناوری گرایی و غیره به عنوان ابزار استفاده کرده است.
این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در این بازی طبقات قدرت در جهان وجود داشتند که در صدر آن آمریکا و در مقابل آن کشورهای فرودست در حوزه های نظامی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی قرار گرفته اند.
گفتنی است یکی از جدی ترین اهداف بازی های دیجیتال گسترش شکاف فرادستی و فرودستی و به حاشیه راندن کشورهای اسلامی خاورمیانه است. درآمد بازی های دیجیتال در پایات سال ۲۰۱۷ ، ۱۰۸ میلیارد دلار و تعداد بازیکنان آن ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر برآورد شده است.
