مدیریت منابع انسانی در صنایع خلاق: تحلیل و طراحی شغل
🔍 شرایط احراز شغل در سایه اطلاعات به دست آمده از تجزیه تحلیل شغل از روش هایی مثل مصاحبه، گروه های متخصصان، پرسش نامه، گزارش عملکرد روزانه کارکنان و … صورت می گیرد تا از طریق وظایف و مسئولیت های مرتبط با هر شغل، مشخص و به دنبال آن طراحی شغل صورت پذیرد. این روند در حقیقت سنگ بنای همه فعالیت های کارکنان را مشخص می کند.
🔍 به دنبال تحولاتی که در ماهیت کار خلاق از نظر تولید محتوا صورت گرفته، برای تامین انگیزه کارکنان خلاق و رضایت شغلی آنان باید مشاغل با اتکا به این خاستگاه تعریف و یا از نو طراحی شوند. به طور مثال وظایف شغلی کارکنان خلاق به جای اجرای وظایف ثابت و تکراری باید بر محور حل مساله طراحی شود. خودمختاری شغلی، حذف نمادهای قدرت، تقویت رویکردهای ایجاد انگیزش، تمایز مهارت و تمایز اختیارات از دیگر لازمه های اصول طراحی شغل مبتنی بر کارکنان صنایع خلاق است که باید مورد توجه مدیران منابع انسانی در صنایع خلاق قرار گیرد.
🔍 همچنانکه تحقیقات مختلف نیز نشان می دهد طراحی شغل که خودمختاری شغلی را از طریق تفویض اختیار و تنوع شغلی را از طریق چرخش شغلی افزایش می دهد، می تواند بر نوآوری کارکنان و خلاقیت آنها تاثیر مثبت اعمال کند. به طور کلی طراحی مشاغل به علت نقشی که در افزایش انگیزش درونی، افراد در صورتی که به علت لذت درونی، رضایت و چالشی بودن کار احساس انگیزش کنند، خلاق تر خواهند بود اما فشارهای خارجی قادر نیستند این حالت را در آنان ایجاد کنند.
