آموزشی

مدیریت منابع انسانی در صنایع فرهنگی (بخش اول)

منابع انسانی در صنایع خلاق

🚩 با اصول مدیریت منابع انسانی کلاسیک نمی توان منابع انسانی خلاق را مدیریت کرد! 🚩

🔎 سازمان خلاق یک شرکت فرهنگی نوین است که به دنبال مزایای اقتصادی از طریق به کارگیری خلاقیت، دانش و اجرای نوآوری کارکنان خویش است.
🖊 منابع انسانی اصلی ترین مولفه در یک سازمان خلاق به شمار می آید و اجرای فعالیت های خلاقانه، تولید ایده و انطباق دانش با اهداف سازمانی را بر عهده دارند. اعتقاد بر این است که نیروهای خلاق نسبت به سایر نیروها، کمتر تابع کنترلهای سازمانی اند و این مساله موجب شده که برخی درباره امکان مدیریت نیروهای خلاق به ترتیبی که در مدیریت کلاسیک مطرح است تردید کنند. ایجاد مزیت رقابتی برای سازمانها، با گرایش به سوی خلاق سازی سازمان ها صورت می گیرد به طوری که خلاقیت در ارکان سازمانها نهادینه شود. اداره و مدیریت کارکنان خلاق نیازمند روشن بینی مدیران این نوع سازمانهاست، زیرا شناخت ماهیت فرآیند خلاقیت و ویژگی های افراد خلاق مساله ای پیچیده و نیازمند شاخص های مدیریت منابع انسانی در این صنایع است.
📎 مدیران منابع انسانی در سازمان های خلاق و فرهنگی ، پنج کارکرد اصلی دارند که شامل تحلیل کار و طراحی شغل، نیرویابی و گزینش، آموزش و توسعه منابع انسانی، مدیریت و ارزیابی عملکرد و نهایتا مدیریت جبران خدمات است.
۱) اینگونه سازمان ها برای دستیابی به عملکرد مناسب باید به درک مناسبی از الزامات شغلی و کارکنان خود دست یابند و این درک مستلزم تحلیل شغل است. تحلیل شغل فرآیندی است که بر اساس آن روش اجرای کار یا وظایفی که در یک شغل مفروض مورد نیاز است، ترسیم می شوند. این وظیفه سنگ بنای سایر وظایف منابع انسانی است.

۲) پس از تحلیل کار و طراحی شغل نیرویابی باید انجام گیرد که فرآیندی است که سازمان از طریق آن افراد خواهان کار در سازمان را که کارکنان بالقوه آن محسوب می شوند جست و جو می کند. گزینش نیز فرآیندی است که سازمان از طریق آن تلاش می کند افراد دارای مهارت، دانش و توانایی لازم برای سازمان در جهت نیل به اهدافش می باشد را به کارگیرد.

۳) برخی مدیران افرادی را انتخاب می کنند که بتوان در طول استخدام خود آموزش ببینند و با یادگیری عمق دانش و مهارت خود را افزایش دهند. توسعه منابع انسانی نیز شامل کسب دانش، مهارت ها و رفتارهایی است که توان کارکنان را برای مواجهه با چالش های موجود در انواع مشاغل موجود یا جدید را بهبود می بخشد.

۴) سازمانهای خلاق و فرهنگی در وهله بعدی باید به فکر این باشند که کارکنان با چه کیفیتی کار خود را انجام داده اند و خدمات آنها را به گونه ای درخور جبران نمایند. مدیریت عملکرد در واقع فرآیندی است که مدیران از طریق آن اطمینان پیدا می کنند فعالیت ها و نتایج عملکرد کارکنان در خدمت اهداف سازمان است. مدیران باید در نظر داشته باشند که عدالت در مدیریت و ارزیابی عملکرد بسیار حساس می باشد.

۵) در نهایت پرداخت مالی تعیین خواهد کرد که چه افرادی جذب سازمان می شوند و چه افرادی در سازمان می مانند. سازمان با پاداش دادن به برخی رفتارهای شغلی خاص، علایق کارکنان را با اهداف خود هماهنگ می سازند و کارکنان نیز آرامش خاطر دارند که سازمان به موفقیت نائل شده است.

منبع: مدیریت منابع انسانی در صنایع خلاق
نویسنده: دکتر سید مهدی شریفی، علی حاج محمدی و نفیسه انصاری

در پست های بعدی جزئیات ببیشتری از مدیریت منابع انسانی در صنایع خلاق و فرهنگی را ارائه خواهیم داد. 

برای دیدگاه ها کلیک کنید

جوابی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین مطالب

بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of callback_bufer (1) in /home/eghtesad/mag.eghtesadefarhang.ir/wp-includes/functions.php on line 3786

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of callback_bufer (1) in /home/eghtesad/mag.eghtesadefarhang.ir/wp-includes/functions.php on line 3786