هنرهای تجسمی را تحت عنوان هنرهای بصری نیز یاد می کنند. هنرهایی که مبتنی بر حس بینایی هستند و محصولا زیادی را در خود جای داده اند.برخی از آنها شامل نقاشی،مجسمه سازی،طراحی،طراحی محصول،چاپ دستی،عکاسی،گرافیک و … می باشد البته این صنعت همه هنرهای دیدنی به جز هنرهایی که قابل نمایش هستند مثل تئاتر،موسیقی یا اپرا را شامل می شود.
هنر گرافیک در ایران سابقه ای طولانی دارد چون دارای تمدنی دیرینه است و پس از آن با گچ بری،کاشی کاری و کتابت خطوط تبلیغاتی و بعدها در قرن ۱۳ هجری خورشیدی عنوان عاریتی “گرافیک” به عنوان یک مهارت و حرفه شکل گرفت که طراحان تحت لوای آن به کار تصویرگری مطبوعات و کتاب های چاپی و نظم دادن به اطلاعیه ها مشغول و به تدریج در کار خود معرف تولیدات صنعتی و وارداتی و داخلی شدند. گرافیک امروزه در ایران با سابقه ۱۵۰ ساله حاصل تلاش چندساله هنرمندان و نقاشان کشور می باشد .
طبق گزارشی در اروپا منتشر شده است در سال ۲۰۱۵ ارزش بازار جهانی هنر به تقریبا ۶۴ میلیارد دلار رسیده است که نسبت به سال ۲۰۱۴ افت داشته است . علاه بر سال ۲۰۱۵ سال ۲۰۱۱ نیز افت شدیدی را جهان در این صنعت تجربه کرده است. اما علی رغم افت رشد در این دو سال باید اعتراف کرد که این صنعت رشد بسیار زیادی داشته است و میزان فروش هنرهای تجسمی و گرافیکی در ده سال اخیر به جایگاه بالایی رسیده است. آمریکا در این صنعت رشد خوبی را تجربه می کند اما کشورهای دیگر جهان با سیر متغیر نزولی و صعودی همراه هستند. میزان سهم آمریکا از تجارت هنرهای تجسمی و گرافیکی در سال ۲۰۱۵ به میزان ۲۷٫۵ میلیارد دلار رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۱۴ حدود ۴ درصد رشد داشته است. اما کشوری مثل چین تجربه تلخی در زمینه تجارت این محصولات را در سال ۲۰۱۵ داشته است زیرا حدود ۲۳ درصد تجارت آنها در زمینه هنرهای تجسمی و گرافیکی کاهش داشته است و به میزان ۱۲ میلیارد دلار رسیده است.
