محصولات فرهنگی

پارک میهن پرستی، مکانی برای تعریف تاریخ

پارک وطن پرستی

نبرد برلین آخرین تهاجم بزرگ در جبهه اروپایی جنگ جهانی دوم و این عملیات استراتژیک به عهده ارتش شوروی گذاشته شده بود. این نبرد از ۱۶ آوریل تا دوم می سال ۱۹۴۵ به طول انجامید و طی این نبرد وزن مهمات شلیک شده توسط توپخانه ارتش شوروی از وزن کل بمب های رها شده توسط هواپیماهای متفقین بر فراز شهر بیشتر بود.

پارک وطن پرستی

به دلیل تلفات ارتش آلمان در طی ۶ سال جنگ مداوم در اروپا، ارتش آلمان به شکلی جدی با کمبود مردان بالای ۱۸ سال مواجه گردید و پسران و دختران عضو جوانان هیتلری به خدمت زیر پرچم فراخوانده شدند. بیشتر قوای مدافع برلین را این جوانان و نوجوانان فاقد آموزش تشکیل می دادند. علاوه بر این عده، یک لژیون از افراد اس اس فرانسوی مهمترین قوای شاخص مدافع برلین به حساب می آمد. نوجوانان آلمانی برای دفاع از برلین به خدمت زیر پرچم فراخوانده شدند. بسیاری از این نوجوانان هرگز به خانه بازنگشتند.

بمباران و گلوله باران توپخانه های ارتش سرخ، برلین را به تلی از آوار و خاکستر و آتش تبدیل نموده بود. با نزدیک شدن قوای ارتش سرخ به پناهگاه و پس از رسیدن خبر فتح مجلس ملی آلمان موسوم به رایشستاگ، هیتلر و اوا براون در حالی که فقط یک روز از ازدواج رسمی آنان می گذشت در روز ۳۰ آوریل ۱۹۴۵ پس از کشتن سگ خود موسوم به بلوندی، اقدام به خودکشی کردند.

با سقوط رایشستاگ و افراشته شدن پرچم شوروی بر فراز گنبد آن، آخرین قوای مدافع برلین به سرعت فرو پاشید. سربازان روسی پرچم ارتش شوروی را بر فراز رایشستاگ نصب کردند. با اعلام پیروزی و پایان جنگ در کشورهای متفقین مانند انگلستان و فرانسه و آمریکا مردم به خیابان ها ریختند و به جشن و پایکوبی برای پیروزی در جنگی خانمان سوز که تلفاتی معادل ۶۲ میلیون نفر داشت، پرداختند.پارک وطن پرستی

در حالی که در برلین و آلمان حاکمیت سقوط کرده بود، نظام سیاسی و اداری و اقتصادی فرو پاشیده بود و فقر و محرومیت و بیماری و نیز مبهم بودن سرنوشت بسیاری از افراد برای اعضای خانواده شان و نیز سرافکندگی ناشی از یک شکست دیگر برای ایشان به یادگار مانده بود.

روس ها اما این عملیات را یکی از مهم ترین فتح های خود در طول تاریخشان می دانند و هر سال صحنه های مختلف این جنگ را بازسازی می کنند. آنها با استفاده از ادوات زرهی همان دوران و لباس هایی که مربوط به دوره جنگ جهانی دوم است،صحنه های جذاب و واقعی را به نمایش می گذارند. روسیه در یک پارک تفریحی-نظامی به سال ۱۹۴۵ میلادی بازگشته و وقایع جنگ جهانی دوم را بازسازی کرده است. مسکو در پارک «میهن پرستی» که در حومه مسکو قرار گرفته بازسازی می شود. این پارک در فضای بسیار وسیع علاوه بر اجرای بازسازی های تاریخی محلی برای برگزاری نمایشگاه سالانه جنگ افزارهای نظامی است. پارک میهن پرستی در سال ۲۰۱۵ به کمک وزارت دفاع روسیه گشایش یافت.

پارک وطن پرستی

یک گروه خبره کارگردانی، این جنگ را در مدت سه ساعت طراحی کرده و بر اساس یک سناریوی دقیق و طراحی شده، هر صحنه را اجرا می کند. آنها از بازیگران تئاتر برای فرماندهان و خط دهندگان اصلی نمایش استفاده می کنند و از مردم علاقمند برای شرکت در مبارزه به عنوان پیاده نظام بهره می برند. بسیاری از کسانی که به هیجان ناشی از جنگ علاقه دارند یا به تاریخ عشق می ورزند، برای شرکت در این برنامه داوطلب می شوند و یک روز خود را برای این برنامه جذاب و هیجان انگیز قرار می دهند. حدود ۱۴۰۰ نفر در بازسازی این وقایع نقش دارند که ترکیبی از بازیگران و مردم علاقمند هستند.

در این نمایشگاه که با حمایت وزارت دفاع روسیه برگزار می شود، صحنه حمله شوروی به برلین، محاصره این شهر و شکست نازی ها بازسازی می شود.

این نمایش حدود ۱۰ هزار نفر تماشاگر دارد و بسیاری از کسانی که به طور مستقیم در ایفای نقش ها دخالت ندارند می توانند تماشاگر این صحنه های بدیع و تازه که در دل تاریخ اتفاق افتاده باشند. برخی از مقامات کشوری و لشگری روسیه نیز در سالهای اجرای این نمایش به تماشای آن نشسته اند. از جمله سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه که جز هواداران این رخداد بود.

بازسازی وقایع با برافراشتن پرچم شوروی بر فراز ساختمان شبیه سازی شده ی پارلمان آلمان پایان می یابد، وقایعی که منجر به پیروزی ارتش متفقین بر آلمان نازی می شود و این آغاز آوارگی و بدبختی میلیون ها آلمانی پس از جنگی است که هیتلر به جهان تحمیل کرد.

نه تنها مردم روسیه، که بسیاری از گردشگران و علاقمندان به تاریخ نیز برای شرکت در این رویداد تاریخی ثبت نام می کنند تا بتوانند در بخشی از تاریخ اروپا حضور داشته باشند و از نزدیک وقایع حدود ۸۰ سال پیش اروپا را به چشم ببینند.

برای دیدگاه ها کلیک کنید

جوابی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محبوب ترین مطالب

بالا

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of callback_bufer (1) in /home/eghtesad/mag.eghtesadefarhang.ir/wp-includes/functions.php on line 3786

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of callback_bufer (1) in /home/eghtesad/mag.eghtesadefarhang.ir/wp-includes/functions.php on line 3786