💫بازار محصولات فرهنگی کشور در دست چینی ها
🔍در جهان امروز تولید و عرضه کالاهای فرهنگی سهم به سزایی در افزایش تولید ناخالص ملی کشورها دارد. بسیاری از کشورهای پیشرفته سهم قابل اعتنایی در بازار فرهنگی جهان دارند و هر ساله میلیاردها دلار از طریق تولید و صادرات کالاهای فرهنگی ذخیره ارزی مناسبی را برای خود به دست می آورند.
💫تولید و صادرات محصولات فرهنگی در ایران حتی به عنوان یک کسب و کار حرفه ای نیز دیده نشده است. در حالی که بسیاری از کشورهای آسیایی از جمله کره جنوبی، ژاپن، چین و حتی ترکیه در همسایگی ما توانسته اند سرمایه های زیادی را از این طریق به بازار فرهنگی کشور خود تزریق کنند.
🖊 ایران در تامین منابع انسانی، فکری و حتی تجهیزات، چندان عقب تر از کشورهای آسیایی نیست اما با این وجود بعضی از کشورها توانسته اند به راحتی در بازار فرهنگی ایران و بسیاری از کشورهای دیگر نفوذ و سرمایه های زیادی را جذب کنند.
👈دستدرازي چينيها در بازار کشور علاوه بر پوشاک، اسباب بازی، نوشت افزار و … به سمت مهر و تسبیح و چادر و … نیز رفته است.
🔍عرضه تحفه های چينی در ويترين مغازههای کشور حکايت ديروز و امروز نيست و مدتهاست که در اين آشفته بازار، چينيها پا را فراتر گذاشته اند و وارد طیف وسیعی از محصولات فرهنگی و معنوی ما نیز شده اند به گونه ای که حتی بازار پایتخت فرهنگی کشور -مشهد- نیز تبدیل به ویترینی از محصولات ارزان قیمت و متنوع چینی شده است و زائرین هم میزان زیادی از این سوغات را خریداری و به عنوان تبرک به شهرهای خود می برند.
🔍تحقیقات مختلف شرکت های تولید کننده چینی آنقدر دقیق است که این کشور به خود جرات داده است تا وارد بازار محصولات معنوی و فرهنگی ما نیز شود و طیف وسیعی از محصولات فرهنگی را به کشور روانه کند. به راستی چه عواملی سبب شده است تا بازار این محصولات در دست چینی ها بیفتد؟ آیا تنها قیمت ارزان تر می تواند معیاری جهت انتخاب و خرید این محولات باشد؟ سالانه چند میلیارد تومان ارز از کشور به خاطر این محصولات فرهنگی از کشور خارج می شود؟
👈با گزارشات بیشتری از این بازار با همراهی گروه پژوهشی اقتصاد فرهنگ بهره مند گردید.
